Cum se combină în ceaiul cu mâncarea.
5/5 /2021
Da, ai citit corect! Ceai asociat cu mâncare ... și nu vorbim doar despre gustări tradiționale precum sandvișuri, chifle și prăjituri. Știm multe despre modul în care bucătari și somelieri combină vinurile și produsele, dar rareori ne gândim la ce feluri de mâncare să combinăm aromele noastre preferate de ceai Ahmad. Ultimele decenii au adus o mare varietate de arome de ceai. Multe dintre acestea pot fi perfect combinate nu numai cu deserturi și plăcinte clasice, ci și cu ceva mai sofisticat. Mulți dintre noi încă încep să învețe conceptul de a combina ceaiul cu mâncarea, adică masa corectă, consistentă. Și totuși, în Est, de mii de ani, au băut ceai cu feluri principale. Arta împerecherii ceaiului în Occident continuă să evolueze ... ceaiul bun poate accentua și completa aroma mâncării preferate. Ceaiul negru, cu aromele sale puternice, se potrivește bine cu mâncăruri bogate, bogate, precum fripturi precum carnea de vită, miel și carne de vânat sau feluri de mâncare grele cu paste, cum ar fi lasagna. Ceaiurile verzi, cu paleta lor pământească, pe bază de plante, se asortează bine cu mâncăruri vegetariene, salate, curry verzi blânde și mâncăruri ușoare de pui. Ceaiul alb tinde să fie foarte delicat și, dacă este servit cu mâncare prea bogată, va părea complet lipsit de gust. Și totuși ar fi păcat să ratezi mirosurile lor atât de subtile. Așadar, cel mai bine se asociază cu alimente foarte ușoare, cum ar fi peștele alb, cum ar fi șobolanul sau brânzeturile moi și deserturile. Ceaiurile Oolong vin în multe soiuri, dar tind să fie destul de afumate și complexe, așa că se împerechează perfect cu preparate din plante, deserturi cu fructe, branzeturi afumate și carne. Ceaiurile de fructe și aromate sunt perfecte pentru deserturi complexe, prăjituri și ciocolată neagră! Unii chiar merg bine cu carne picantă, cum ar fi Earl Grey. Experimentați cu ceaiul Ahmad și găsiți noi combinații.